Dugogodišnja urednica BN televizije: Suzana Rađen Todorić sahranjena u Bijeljini

Na gradskom groblju Pučile u Bijeljini, danas je sahranjena Suzana Rađen Todorić, dugogodišnja urednica BN televizije.

Od Suzane Rađen Todorić, pored porodice, oprostile su se i brojne kolege, prijatelji, predstavnici Gradske uprave Bijeljina i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Republike Srpske.

Opijelo je, u prisustvu porodice, velikog broja kolega i prijatelja Suzane Rađen – Todorić, služio umirovljeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije sa sveštenstvom.

Sahrani je prethodila komemoracija, koja je održana u Centru za kulturu Bijeljina.

U ime kolega od Suzane Rađen Todorić, kako piše BN, oprostio se Slododan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika.

“Suzana je utemeljila informativne program BN TV i godinama se trudila da održi novinarske standarde. Bilo je teško izdržati napade i etiketiranja ali je Suzana imala snagu da istraje na svom putu”, rekao je Durmanović.

Na komemoraciji pristupnima se obratila i kćerka Suzane Rađen – Todorić, Mia.

“Otkako sam se rodila znala sam da sam po nečemu posebna, po tome što me je rodila Suzana Rađen – Todorić. Prije svega, ona je bila kćerka, majka i supruga, simbol časti i dostojanstva”, rekla je Mia.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Bijeljina njenom smrću ostala bez velikog profesionalca i patriote.

“Suzana je bila uzor, neko ko se istinski borio za pravdu u vremenima kada je teško razlikovati istinu od neistine i pravdu od nepravde. Bila je jedinstvena, odmjerena i odsječna. Do istine je dolazila na taj način, a ta istina je od goruće važnosti za svakog čovjeka, rekao je Petrović.

Suzana Rađen-Todorić preminula je u petak, nakon kraće bolesti, u bijeljinskoj bolnici.

Ostavite komentar: