Draško Stanivuković: Od sutra potpisivanje peticije na Trgu Krajine

BANJALUKA – Opozicioni poslanici će od sutra na Trgu Krajine prikupljati potpise za dvije peticije, od kojih se jedna odnosi na dozvolu za okupljanja na Trgu, a druga za hitno rješavanje problema sa piralenom u banjalučkom “Incelu”.

Potvrdio je ovo poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, navodeći kako je Gradska uprava, nakon ogromnog pritiska javnosti, dozvolila postavljanje štanda za potpisivanje navedenih peticija.

– Iako na Trgu Krajine postoji prostor da se u najmanju ruku postave tri fudbalska igrališta iz Gradske uprave nisu dozvolili prikupljanje potpisa koje su organizovali opozicioni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović. Kao i što smo obećali, nema odmora, niti ljetne pauze. Strpljivo smo dočekali da dobijemo dozvolu za Trg – naveo je Stanivuković u saopštenju za javnost.

On je pozvao građane da im se pridruže i podrže navedene peticije.

Štand će biti postavljen tokom iduće sedmice, i to u vremenu od 10-14 časova, kao i u večernjem terminu od 19-21 čas.
Stanivuković ističe da će nastaviti i sa mirnim okupljanjima, iako su pojedini mediji pogrešno pisali o tome.

– Našem Viber stiker gradonačelniku preporučujem da proputuje glavnim evropskim gradovima i na trgovima vidi štandove na kojima se pokreću različite inicijative i kako se na taj način poštuje različitost mišljenja. Ovakvim ponašanjem prvog čovjeka grada, Banjaluka ne može biti evropska prestonica ičega. Svakim svojim potezom me sve više iznenađuje, jer je uvijek važilo mišljenje da je on progresivnija struja svoje stranke – citirana je u saopštenju ranija izjava poslanice Jelene Trivić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: