Dopremljene nove količine: U Srpsku stiglo još 98.080 doza vakcine Sputnjik V

U Republiku Srpsku danas je isporučeno još 98.080 doza prve i druge komponente vakcina Sputnjik V, nabavljenih za imunizaciju stanovništva Republike Srpske protiv COVID-19 sredstvima koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika „Кrajinagroup“ u Banjaluci, a namijenjene su za nastavak procesa vakcinacije i revakcinacije stanovništva protiv virusa korona vakcinom ruskog proizvođača. Vakcine će, po završetku procedura, biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom Republike Srpske.

Uključujući i ovu isporuku, do sada je na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 397.380 doza vakcina Sputnjik V, odnosno po 198.690 doza prve i druge komponente vakcine.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i dalje poziva građane da se o važnosti i prednostima imunizacije, kao i mogućnostima za vakcinaciju protiv COVID-19 u Republici Srpskoj, informišu kod kredibilnih i zvaničnih izvora, a to su prije svega njihovi izabrani ljekari i zdravstvene ustanove koje sprovode proces imunizacije, te da se što prije vakcinišu. Vakcinacijom protiv COVID-19 štitimo prije svega svoje zdravlje, ali doprinosimo i što sveobuhvatnijoj imunizaciji protiv ove bolesti, što je od izuzetne važnosti za kontrolu epidemije.

Po podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je u Republiku Srpsku isporučeno više od 1,3 miliona doza vakcina ukupno pet proizvođača, te zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv COVID-19.

Podsjećamo da je danas u Republici Srpskoj počela i primjena treće, buster doze vakcina protiv COVID-19, kod prioritetnih grupa građana, koja ima za cilj da pojača imuni odgovor organizma nakon što je od davanja druge doze vakcine prošlo najmanje šest mjeseci.

Vakcinacija buster dozom počela je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, a planirano je da se ona odvija i u ostalim zdravstvenim ustanovama zaduženim za sprovođenje procesa imunizacije protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

Ostavite komentar: