Dodik: U duhu zajedništva možemo da prebrodimo vrijeme prepuno izazova

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik proslave u miru, blagostanju i radosti sa svojim najbližim.

Dodik je naglasio da hrišćanska zajednica ovaj veliki praznik dočekuje u teškim vremenima i velikim iskušenjima za cijeli svijet boreći se sa pandemijom virusa korona.

On je naglasio potrebu da svi zajedno u duhu zajedništva moramo da prebrodimo ovo teško vrijeme prepuno izazova.

“Želim da se u ove praznične dane posvetite neprolaznim vrijednostima i molitvama i da u dobrom duhu dočekate Uskrs uz najbolje želje za mir, slogu, ozdravljenje i duhovno blagostanje”, naveo je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH u čestitki.

Dodik je poželio da ovaj veliki hrišćanski praznik nade i vjere bude podsticaj da se istraje do pobjede nad svim nedaćama koje su zadesile ovaj svijet.

“Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs i da praznične dane s obzirom na pandemiju obilježite skromno u krugu svojih najbližih da bi sačuvali i sebe i njih”, poručio je Dodik u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Puljiću povodom Uskrsa.

Rimokatolička crkva i druge crkve koje su prihvatile gregorijanski kalendar danas proslavljaju Uskrs.

 

 

Ostavite komentar: