Doboj: Počinje predizborna kampanja za gradonačelnika

Nakon 17 godina Doboj će na mjestu gradonačelnika dobiti novo ime. Obren Petrović osvojio je poslanički mandat u Sarajevu, a ime novog gradonačelnika biće poznato 17. februara, za kada su zakazani prijevremeni izbori. Prethodiće im predizborna kampanja, koja počinje sutra.

Za naklonost birača u Doboju boriće se osam kandidata, ali će koplja ukrstiti bivši i sadašnji SDS-ovac, Boris Јerinić i Nebojša Šajinović. Јerinić je već stekao iskustvo u političkim vodama i vjeruje da mu je to prednost, dok njegov protivkandidat Šajinović svojom prednošću smatra upravo to što je novo ime u politici.

– Ovo je izbor svih politika ili većine, 99 odsto politika u gradu Doboju, koji su dali podršku meni, to je ono što je najveća snaga, a najveći cilj mi je da, pored tih politika, dobijem podršku građana – poručuje Јerinić, koji je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

S druge strane, Šajinović, kandidat SDS-a, vjeruje da ima prednost u odnosu na protivkandidata.

– U ovom slučaju, svakako je prednost to što protivkandidat nosi hipoteku prethodne vlasti, odnosno sadašnje još, te zbog ogromnog razočaranja građana u tu vlast, smatram da će moje Dobojlije apsolutno prepoznati snagu i iskrenost u meni – navodi Šajinović.

Na pobjedu računaju i jedan i drugi, a građani će svoj sud dati 17. februara na biralištima.

Osim Јerinića i Šajinovića na biračkom listiću naći će se još šest nezavisnih kandidata. Funkciju gradonačenika Obren Petrović obavljao je 17 godina. Za njegovog nasljednika glasaće 63.728 glasača, koliko je ih upisano u centralni birački spisak.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: