Đaci od danas u školskim klupama: U Brčkom ukupno 8.863 učenika, 150 više nego prošle godine

Školska 2020/2021. godina na području Brčkog počela je danas bez problema, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Senad Osmanović.

Osmanović je rekao novinarima da u 15 osnovnih škola ima 5.993 učenika, a u četiri srednje škole 2.870, te da je broj učenika veći za 150 nego prošle.

On je napomenuo da je Štab za zaštitu i spasavanje distrikta donio epidemiološke mjere kojih se moraju pridržavati svi tokom nastave, a koje se odnose na držanje distance u učionicama, obavezno nošenje maski u javnom prevozu i dezinfekciju ruku.

“Obavezno je mjerenje temperature za učenike i za nastavnike prije dolaska u školu. Temperaturni kartoni su podijeljeni da bi ih roditelji redovno popunjavali i potpisivali. Za vrijeme trajanja nastave učenici ne nose maske, jedino u javnom prevozu”, naveo je Osmanović.

On je dodao da je obaveza nastavnog osoblja, kojeg ima dovoljno, da nosi vizire tokom nastave, a učenik kod koga bude potvrđen kovid 19 biće izolovan, dok će ostatak odjeljenja nastaviti redovno pohađanje nastave.

Ostavite komentar: