Direktor UKC-a zadovoljan: Zapošljavanjem mladih osnažujemo medicinski kadar

Zapošljavanje 30 mladih koji završavaju Medicinsku školu u Banjaluci jeste potreba, ali istovremeno i želja i obaveza rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske da osnaži medicinski kadar koji je stub zdravstvenog sistema, rekao je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Đajić je istakao da se na ovaj način vodi briga o mladima, ali i nastoje da oni ostanu u zdravstvenom sistemu Srpske.

“Rijetko koja ustanova u Banjaluci i Republici Srpskoj može da se pohvali da je u jednom danu zaposlila 30 mladih, kao što to danas može UKC. Zaposlićemo 30 učenika Medicinske škole koji žele da zasnuju radni odnos u našoj ustanovi”, rekao je novinarima Đajić, koji je posjetio Medicinsku školu u Banjaluci povodom zapošljavanja đaka ove škole.

On je zahvalio svima koji su omogućili da UKC danas bude ono što jeste, a to je jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u regionu, sa uslovima rada na evropskom i svjetskom nivou, te redovnim platama i mogućnostima usavršavanja i školovanja zaposlenih.

Direktor Medicinske škole Banjaluka Mirko Jović zahvalio je Đajiću koji u kontinuitetu radi na poboljšanju saradnje ove škole i UKC-a Srpske.

“Posebno smo zahvalni na trudu koji ulaže da zaposli 30 naših đaka – medicinskih tehničara, koji iz određenih razloga ne žele da studiraju, nego da rade”, naveo je Jović.

Pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu u UKC-u Slađana Vranješ izrazila je zadovoljstvo što ova zdravstvena ustanova može da otvori vrata i zaposli nove medicinske sestre i tehničare, a povodom 12. maja – Međunarodnog dana medicinskih sestara, tehničara i babica.

“Prošle godine smo ovim povodom zaposlili 50, a ove godine 30 mladih, čime smo pokazali da UKC razmišlja o budućnosti”, rekla je Vranješova.

Ostavite komentar: