Delegacija iz Šangaja posjetila UKC: Razgovarano o mogućnosti dolaska ljekara iz Kine

22.11.2023. | 13:59

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić razgovarao je danas sa predstavnicima Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke o mogućnosti usavršavanja ljekara iz UKC-a u Kini i nabavci kineske savremene medicinske opreme.

Đajić je rekao da je razgovarano i o mogućnosti dolaska ljekara iz Kine kako bi kolegama u Srpskoj prenijeli svoje znanje.

“Razgovarali smo o mogućnosti realizacije zajedničkih projekata, pisanja naučnih radova, publikacija, te nabavke medicinske opreme koja se proizvodi u Kini, a koja po svom kvalitetu stoji rame uz rame sa evropskim i svjetskim proizvođačima i u koju, na osnovu dosadašnjeg iskustva, imamo veliko povjerenje”, rekao je Đajić.

On je zahvalio kineskoj delegaciji za posjetu i izrazio nadu da će se uskoro ponovo vidjeti u Banjaluci, ali i u Kini, saopšteno je iz UKC-a.

Rektor Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke Vu Tao rekao je da je na sastanku sa rukovodstvom UKC-a razgovarano o mogućnosti razmjene osoblja, edukaciji i drugim projektima na kojima će zajedno raditi.

“U skladu sa našim opredjeljenjima želimo da ostvarimo što bolju saradnju sa vašom zemljom, Banjalukom i UKC-om. Kroz različite mehanizme saradnje, te naš zajednički trud i rad možemo ostvariti rezultate kada je riječ o edukacijama i budućim projektima”, rekao je Vu, koji je izvršni direktor Istraživačkog centra pri šangajskoj univerzitetskoj školi medicine “Đao Tung”

Kineska delegacija je nakon sastanka sa rukovodstvom UKC-a posjetila Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane, kao i Klinički zavod za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde.