Davor Dragičević optužio Dodika da je u Austriju poslao ubicu da ga likvidira, najavivši da će otkriti o kome se radi

Davor Dragičević čekajući kovčeg svog ubijenog djeteta koji je danas ispraćen iz Banjaluke, a čiji posmrtni ostaci će sutra biti zakopani u austijskom gradu Wiener Neustadt, izjavio je za televiziju N1 da bi na tom mjestu, ispod zemlje dakle, mogle završiti i ubice Davida Dragičevića, te da je Milorad Dodik u Austriju poslao ubicu, najavivši da će otkriti o kome se radi..

Dragičević se za N1 javio iz Austrije gdje je čekao da stignu posmrtni ostaci njegovog sina koji će biti sahranjen u Wiener Neustadtu, mjestu kod Beča gdje žive majka i sesta pokojnog Davida.

“Ja sam davno najavio da ću dijete ekshumirati, da Republika Srpska, Tužilaštvo, MUP, to su ubice, zločinci. Samim tim što je David napustio tu državu, više ne postoje za mene institucije Republike Srpske koje su ubile moje dijete. Nek nađe bar mir i spokoj, smiraj ovdje kad nije mogao u državi u kojoj je rođen”, rekao je Davor Dragičević, otac pokojnog Davida.

Još jednom, Dragičević je imenom i prezimenom prozvao krivce za smrt svog sina, poručivši da se ne plaši:

“Darko Ilić je naredio ubistvo, Dubravko Kremenović je jedan od izvršilaca, Milorad Dodik, Dragan Lukač, Željka Cvijanović, Dalibor Vrećo i Želimir Leptir su direktni učesnici u ubistvu Davida Dragičevića. Imate preko stotine imena koji su umiješani. Gdje će sutra moje dijete biti u 12 i 30 mogli bi se svi oni naći jednog dana. Ja iskreno vjerujem u to. Ne vjerujem više ni u njihov sudski postupak, ni u zatvor. Moja misija je samo da se sve ubice Davida Dragičevića nađu ispod zemlje. Zatvorske kazne me ne interesuju.”

Davor Dragičević kaže da je opozicija razočarala pripadnike grupe Pravda za Davida, on nije razočaran ni opozicijom ni advokatskim timom no ipak vjeruje jedino advokatu Ifetu Feragetu.

“Opozicija u Republici Srpskoj ne postoji, zloupotrijebili su na određeni način grupu Pravda za Davida, ne mene, na osnovu nje su dobili glasove”, rekao je Dragičević.

Napomenuo je i da je izdao saopštenje u kom brani poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske da pominju ime njegovog pokojnog sina:

“Sve ijedan poslanik, bilo ko u poziciji ili opoziciji u Narodnoj skupštini i Tužilaštvu ne smije više uzeti ime Davida Dragičevića u svoja usta niti grupu Pravda za Davida. Sjedeći u tim klupama oni su za mene isto kao i ubice.”

U Beču se formira nova grupa Pravda za Davida koja će kako kaže Dragičević imati snage da se izbori sa istinom i pravdom: “Ja garantujem svojim životom da Milorad Dodik i ostali neće još dugo ostati na vlasti, da će završiti gdje treba i oni i njihove porodice, i naravno njihov novac,nekretnine, finansije. Ubili ste mi dijete, uzeću vam sve.”

David Dragičević sutra će biti sahranjen u Beču, u mjestu kako kaže otac Davor gdje njegove ubice neće moći da mu posjete grob.

Izvor:(N1 BiH)

 Ostavite komentar: