Davidovu majku tuže za klevetu!

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića čija smrt do danas nije rasvijetljena, iznijela je teške optužbe na račun inspektora MUP Republike Srpske Dubravka Kremenovića, optuživši ga da je odgovoran za ubistvo njenog sina!

Radanovićeva je na “Fejsbuku” “šerovala” fotografiju Kremenovića nazivajući ga ubicom djece, uz kletve i druge teške optužbe. Status se brzo proširio portalima, pa je reagovao i MUP RS pozivajući OJT u Banjaluci da ispita te navode i da se javno očituje o svemu.

– Pozivamo tužilaštvo da se izjasni i javno prigovori povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića. Ukoliko tužilaštvo ima dokaze, neka postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran treba da odgovara – saopštio je MUP RS.

Inspektor Dubravko Kremenović je preko svog advokata Darka Kremenovića demantovao teške optužbe, navodeći da će tužiti Davidovu majku, kao i sve medije koji budu prenosili te, kako je naveo, laži.

– U mojoj karijeri ništa slično nisam vidio. To je najdrskiji način iznošenja kleveta i laži, kao i targetiranja jedne ličnosti, koja zapravo nije ni kriva ni dužna – rekao je za “Novosti” advokat Darko Kremenović.

On kaže da će preduzeti sve pravne radnje kako bi zaštitio ugled i čast svog klijenta.

– Iznošenjem laži mom klijentu Dubravku Kremenoviću i njegovoj porodici je nanesena ogromna šteta. Posredno ili neposredno u opasnost su dovedeni životi njegove djece i porodice, što je nedopustivo – istakao je Kremenović.

Na osnovu pisanja blogera Slobodana Vaskovića, Republičko javno tužilaštvo RS ranije je otvorilo predistražne radnje protiv Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS. Tada je konstatovano da nema dokaza ili informacija da su on ili bilo koji pripadnik MUP RS umiješani u naručivanje, organizovanje i ubistvo Davida Dragičevića ili zataškavanje tog krivičnog djela, što je detaljno pojašnjeno u naredbi o obustavi istrage.

U izjavi koju je dao tužiocima, Kremenović je detaljno ispričao gdje je bio i šta je radio u vrijeme kada je David Dragičević nestao, kao i sve službene radnje koje je preduzimao u tom slučaju.

Tvrdio je da Dragičevića nije poznavao, i da je za njegov nestanak saznao tek nakon par dana kada je, idući na posao, primijetio grupu od dvadesetak mladića koji su se organizovali da traže Davida. Pojasnio je i da 19. marta, dan nakon Davidovov nestanka, nije bio u Banjaluci, jer je kao inspektori učestvovao u policijskoj akciji na području Bratunca i Srebrenice.

MISTERIOZNA SMRT

David Dragičević je nestao između 17. i 18. marta 2018. godine. Tijelo je pronađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Obdukcijom i reobdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje, ali je po tijelu imao više povreda koje su kvalifikovane kao lakše. Policija je 26. marta saopštila da se radi o zadesnoj smrti, ali je OJT Banjaluka tri mjeseca kasnije slučaj kvalifikovalo kao ubistvo i od tada istraga tapka u mjestu.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: