“Dao si život za svoje šapice”: Suze i bol, sahranjen Goran Karanović

Mnogobrojni mještani Pribora, Šibovske, Šereg Ilove i drugih sela oko Prnjavora ispratili su na vječni počinak mladog zaštitnika životinja Gorana Karanovića.

Goran se u četvrtak uveče objesio na imanju svoje porodice u selu Štivor.

Na njegovoj sahrani, koja je upravo završena, nije bilo vjerskog obreda, ali je Goran ispraćen potresnim govorima onih koji ga vole.

“Dao si život za svoje šapice, to ti svemogući Bog ne može uzeti za zlo. Otišao si, a nisi ispunio svoje mladalačke želje. Mislio si da su svi ljudi hodajući anđeli kao ti, ali eto nisu”, rekla je iznad Goranov groba njegova komšinica Snježana Emanuela Dalšašo Linke, prenosi Srpskainfo.

“Gledao si na život kako ne gleda ovaj jadni narod, da jaki pomognu nemoćni a, ali nisu te razumjeli, nisi opstao u ovom nakaradnom svijetu. Tvoj Reks, tvoje ćuke danas ne laju, nego plaču arlauču. Gorane otišao si u pravedniji svijet, a ja ću se potruditi da tvoja misija ne bude zaboravljena. Ti počivaju u miru a mi grešni ćemo odgovarati pred Bogom i pred ljudima za sve što smo učinili i što nismo učinili”, rekao je komšija Mile Matijević.

Uplakana majka je stalno ponavljala: bio si pošten, zato su te i ubili.

Rekla je i da su njenom sinu “molitve služene po manastirima u Srbiji” i da njen Goran nije otišao nespokojan s ovog svijeta iako sveštenici nisu služili zaupokojenu liturgiju, jer se to, po hrišćanskoj dogmi ne radi kada čovjek izvrši samoubistvo.

Ostavite komentar: