“Dani zime na Kozari” 02. i 03. februara

14.01.2019. | 22:03

Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari 2019” biće održana 02. i 03. februara na Mrakovici.

Direktor prijedorske Turističke organizacije Amira Ganić rekla je da je cilj ove manifestacije, koja se održava 13. put, promocija turističkih potencijala Kozare.

– Ovaj događaj nudi dvodnevnu zabavu za sve generacije, a obuhvata sportska i gastro takmičenja, uz bogat zabavni program – naglasila je Ganićeva.

Sportska takmičenja podrazumijevaju ekipna takmičenja gradova i opština Srpske u zabavnim igrama, a gastro takmičenja pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te lovačkog kotlića lovačkih udruženja.

– Prvog dana manifestacije 2. februara biće održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova Albatros, kao i takmičenje u skijanju za osnovce i srednjoškolce u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar, u zavisnosti od vremenskih prilika – navela je Ganićeva.

Za posjetioce će biti organizovan prevoz iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške.

Za Prijedorčane će prevoz biti organizovan ispred Gradskog stadiona od 9.00 do 10.00 časova, a ulaz u Nacionalni park tog dana će biti naplaćivan po promotivnoj cijeni od jednu konvertibilnu marku.

Centralna manifestacija biće održana 3. februara od 11.00 časova.

Ganićeva je napomenula da je rok za prijavu učesnika 22. januar, a prijave, propozicije i uslovi učešća mogu se preuzeti sa sajta Turističke organizacije grada Prijedor – www.visitprijedor.com.

Organizatori manifestacije su prijedorska Turistička organizacija i grad Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije Novog Grada, Kozarske Dubice i Gradiške.

 

Izvor:(RTRS)                          Foto:(SRNA)

 

Oznake: Kozara