Danas završetak prvog polugodišta u svim škola širom RS

Danas se završava nastava u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Tim povodom ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić uputila je čestitku svim školama u kojoj se kaže:

Povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, svim učenicima u Republici Srpskoj, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju upućujem iskrene čestitke, uz želju da lijepo provedu dane predstojećeg raspusta.

Sa završetkom prvog polugodišta već ste na pola puta od zacrtanih ciljeva, zadataka i izazova koje nosi ova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni pojedinačnim i zajedničkim uspjehom, te da će dani odmora koji su pred vama biti prilika za sumiranje ostvarenih rezultata i postavljanje novih ciljeva.

Pozivam sve učenike i nastavnike da u godini pred nama razvijaju i unapređuju međusobne odnose njegujući lijepu riječ i uzajamno poštovanje i razumijevanje. Stvaranje stimulativnog i sigurnog okruženja u školama doprinosi razvoju ključnih životnih kompetencija učenika a partnerski odnos škole i porodice daje važan doprinos unapređenju kvaliteta rada vaspitno-obrazovnih ustanova.

Cijeneći važnu ulogu prosvjetnih radnika, obezbijeđene su veće plate za sve zaposlene u obrazovanju od početka naredne godine, a kako bismo odali posebno priznanje za posvećenost i prosvjetiteljsku ulogu našim učiteljima i nastavnicima, prvi put u Republici Srpskoj biće dodijeljena Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika.

Svima želim srećne novogodišnje i božićne praznike!

 

Nastava u drugom polugodištu počinje za sve učenike 20. januara 2020. godine.

Za učenike osnovnih škola nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 19. juna a za učenike završnog razreda najkasnije 5. juna 2020.

Za učenike srednjih škola nastava u drugom polugodištu završava se 10. juna, za učenike umjetničkih škola 3. juna, dok se nastava za učenike završnih razreda završava 13. maja a za učenike završnih razreda umjetničkih škola 20. maja 2020. godine.

U toku školske godine učenici imaju zimski, proljećni i ljetni raspust. Proljećni raspust traje od 13. do 17. aprila 2020. godine.

 

Izvor:(Vlada RS)

 

Ostavite komentar: