Da nam se djeca rađaju! Jedna opština u BiH za tri novorođene bebe daje 2.300 maraka

Opštinska uprava Kostajnica će danas isplatiti 2.300 KM za tri bebe koje su rođene nakon usvajanja nove Odluke o stimulisanju nataliteta, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za privredu, Finansije i društvene djelatnosti Mirjana Kostadinović.

“U skladu sa novom odlukom o stimulisanju nataliteta pristigli su nam zahtjevi roditelja čija su djeca rođena nakon što je odluka ovog mjeseca stupila na snagu”, rekla je Kostadinovićeva.

Ona je dodala da će danas biti isplaćeno 1.500 KM za četvrtorođeno dijete, 500 KM za drugorođeno dijete i 300 KM za prvorođenu bebu u porodici.

Odbornici Skupštine opštine su 5. novembra ove godine usvojili Odluku o stimulisanju nataliteta kojom je za rođenje prvog djeteta predviđena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 300 KM, odnosno 100 više nego do sada.

Prema ovoj odluci, za rođenje drugog djeteta, roditelji će dobiti 500 KM, umjesto dosadašnjih 200 KM.

Za trećerođeno dijete predviđena je novčana pomoć u iznosu od 1.000 KM, za četvrto 1.500 KM i za peto i svako sljedeće dijete 2.000 KM.

Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći moći će ostvariti roditelji koji imaju prebivalište na području opštine Kostajnica.

Ostavite komentar: