“Čovjek prije svega”: Mnogobrojne porodice žive u teškoj situaciji i apeluju na humanost

Zbog novonastale situacije izazvane virusom Covid-19, mnogobrojne socijalno ugrožene porodice su se našle na ivici egzistencije i u teškoj materijalnoj situaciji.

Udruženju građana “Čovjek prije svega” iz Banjaluke svakodnevno se javljaju takve porodice, tražeći najprije pomoć u hrani, zatim u vidu lijekova, higijene i sličnog.

“Trenutno na spisku imamo oko 30 porodica koje su nam se javile tražeći pomoć našeg Udruženja i kojima smo obećali pomoći od sakupljenih sredstava. Neke od porodica su iz: Cazina, Prijedora, Sanskog mosta, Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Teslića i ostalih gradova. Smišljajući kako i na koji način da im svima pomognemo, odlučili smo da pokrenemo projekat pod nazivom „Fond podrške za socijalno ugrožene“, ističu iz ovog udruženja.

Jovana Popović, predsjednica “Čovjek prije svega” kaže da je aktiviranje humanitarnog telefona u M:tel mreži i BH Telecom mreži pod nazivom „Pomoć za socijalno ugrožene“ jedna od aktivnosti koje će sprovoditi u narednih mjesec dana, a sve sa ciljem da tim porodicama obezbijede najosnovnije potrebštine za život.

“I vi možete da budete dio našeg „Fonda podrške“ na više načina”, poziva Jovana građane na solidarnost .

Iz Udruženja “Čovjek prije svega” aktivirali su brojeve telefona putem koji se može učestvovati u ovoj akciji humanosti.

Pozivom na broj 1414 iz M:tel mreže donirate 1 KM za pomoć socijalno ugroženim;

Pozivom na broj 090 290 012 iz BH Telecom mreže donirate 1 KM za pomoć socijalno ugroženim;

Direktnim uplatama na račun Udruženja: 5551000043364206 Nova Banka a.d. Banja Luka, svrha: pomoć za socijalno ugrožene;

Doniranjem hrane, higijene, odjeće, obuće, polovnih kućanskih aparata, drva, lijekova, školskog pribora i knjiga, i ostalog našem Udruženju ili direktno tim porodicama.

Devizni račun: 5550000044016581

IBAN:BA395550000044016581

SWIFT: NOBIBAA22

PRIMALAC: UDRUŽENJE GRAĐANA „ČOVJEK PRIJE SVEGA“

BANKA: NOVA BANKA, A.D. BANJA LUKA, KRALJA ALFONOSA XIII 37A, 78000 BANJA LUKA BIH

PayPal: paypal.me/ugcps

Takođe moguće je podržati naš rad i ovaj projekat uplatama u kripto valutama:

Bitcoin: 36pRYLH6Lx2fAmsZbnAh9j22zcFa5ZgT7x

Litecoin: MMHtDuAo5hrXCnvNiTLUJHpBuGr74wC6AG

Ethereum: 0xbdf80b95579b9a9f4b23401aa2506e5286ad322d

Bitcoin cash: qp2mhj6f32ceee680yyvtq6v9j03jcdh9y83ht0zkg

“Cilj nam je da sakupimo što više sredstava jer ćemo na taj način obuhvatiti veći broj porodica kojima će biti uručena prikupljena pomoć. Iako je teško govoriti o konkretnom i mjerljivom cilju pokušaćemo da preciziramo očekivanu sumu.

Pošto imamo najmanje 30 porodica kojima smo obećali jednokratne pakete hrane, higijene i lijekova, obuće i odjeće, iznos koji bi bio potreban je oko 9.000 KM. Jedan skroman jednokratni paket procjenjujemo oko 300 KM. Skoro svim tim porodicama je potreban najmanje jedan kućanski aparat, ako ne i više njih. Pošto ne znamo kakav će biti novčani ishod našeg projekta mi pozivamo sve ljude dobre volje da nam doniraju bilo šta polovno (ili novo): telefon, frižider, zamrizivač, zatim odjeću, obuću, drva, živu stoku, školske knjige, pribor i ostalo”, ističe Jovana Popović.

Dodaje da ovaj projekat za krajnji cilj ima podizanje svijesti o građanskoj međusolidarnosti, zagovaranje osnovnih etičkih principa i istinskih ljudskih vrijednosti, kao i podizanje svijesti o sveopštoj društvenoj odgovornosti.

“Samo tim putem doprinosimo napretku i boljitku našeg društva. Mi smo svjesni da uručivanjem jednokratnih paketa ne možemo dugoročno pomoći ljudima, ali njihov težak i namučen život možemo na trenutak učiniti lakšim i srećnijim. Ponekada je dovoljan zagrljaj ili lijepa riječ da se čovjek osjeća ljepše. Važno je da razovaramo sa ljudima koji su trenutno ugroženiji od nas i da ih moralno ohrabrimo da se bore sa nedaćama koje im život sprema. Taj način nas itekako vodi do dugoročnih rješenja za određene porodice”, zaključuje predsjednica “Čovjek prije svega”.

Ostavite komentar: