Čestitka Natalije Trivić za kraj školske godine

Povodom završetka nastave u školskoj 2018/19. godini, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić uputila je čestitku svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Uz iskrene čestitke tim povodom svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju te rukovodstvu škola, u čestitki se još navodi:

„Školska godina koja ostaje iza vas sigurno je sve učinila bogatijim, za nova znanja i iskustva, za nove vještine, za prijateljstva, u nekima probudila talente i otvorila vam nove vidike.

Vjerujem da ste svi uložili mnogo truda i vrijedno radili kako biste postigli najbolje rezultate, da ste ostvarili zacrtane ciljeve te da zadovljni odlazite na raspust i zasluženi odmor.

Nastojanja Ministarstva prosvjete i kulture idu u pravcu činjenja pomaka u našem obrazovnom sistemu i prilagođavanja nastavnih planova i programa za osnovne i srednje škole na višestruku korist za sve, u prvom redu za same učenike i krajnje ishode znanja koje stiču u školi, a potom i za nastavno osoblje i druge partnere u našem obrazovnom sistemu.

Učiniti što kvalitetnijim i prilagođenijim učenicima i društvenim potrebama cjelokupan vaspitno-obrazovni sistem naš je jasan cilj i putem njegovog ostvarenja već smo zakoračili. Najavili smo važne reformske procese i krenuli u njih uputivši javni poziv za formiranje stručnih timova koji će, vjerujem odgovorno, odgovoriti zahtijevnom zadatku prvih koraka u takvoj reformi.

Želja nam je da u što većoj mjeri doprinesemo da svaki učenik napreduje u skladu sa svojim mogućnostima i potencijalima te da se naš nastavni kadar stalno usavršava i unapređuje svoj rad.

Svima od srca želim da raspust iskoristite na najbolji način, da se posvetite sebi, svojim talentima i potrebama, da što više vremena provedete u prirodi i u druženju sa prijateljima, ali i u druženju sa knjigom. Svaka pročitana stranica vama je na korist i učiniće vas spremnijim za buduće školske obaveze, kao i za one životne”.

Nastava u školskoj 2018/19. godini u osnovnim školama završava se najkasnije u petak, 21. juna, dok nastava u srednjim školama završava danas, 14. juna 2019. godine.

Nastava u školskoj 2019/20. godini počeće 2. septembra 2019. godine.Ostavite komentar: