Čelinčani željno iščekuju novi most, majstori rade punom parom

ČELINAC – Koštaće kao svetog Petra kajgana, ali vrijedi svake marke – tako o novom gradskom mostu, koji će najkasnije za mjesec dana krasiti Čelinac, govori načelnik ove opštine Momčilo Zeljković.

– Ne znamo još konačnu cifru, jer će uz planiranih 1,5 miliona KM, biti i dodatnih troškova, ali znamo da će to biti najljepše zdanje u Čelincu. Kad most bude gotov, a to očekujemo najkasnije za mesec dana, Čelinac će biti najljepše predgrađe Banjaluke – kaže Zeljković.

Graditeljima lijepo vrijeme ide na ruku, pa rade danonoćno. A dok radovi traju, grad je Vrbanjom doslovno, podijeljen na dva dijela. Na jednoj obali opština, Dom zdravlja i hotel, a na drugoj glavni put za Banjaluku, željeznička stanica, škola. Kafića, srećom, ima na obje strane.

Automobilom valja voziti okolo, a pješaci rijeku mogu preći privremenim mostićem, koji pomalo podsjeća na onaj iz bitke na Neretvi. Upravo ovaj mostić je kriv i za “dodatne troškove”.

Ipak, građani se ne bune. Kažu, most je gradu neophodan, moralo se to jednom riješiti, pa treba imati strpljenja.

Stari gradski most u Čelincu je oštećen u poplavama 2014. godine. Zakrpljen je, ali to nije moglo biti trajno rješenje.

Novi most je tako konstruisan, da gradu više neće prijetiti poplave, tvrde investitori. Biće širi od starog mosta, imaće tri trake i raspon od 50 metara.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: