Buktinja im uzela krov nad glavom! Šestočlanoj porodici iz BiH treba pomoć dobrih ljudi

Šestočlana porodica Ćejvanović iz naselja Papari, nadomak Bihaća, ostala je prije nekoliko dana bez krova nad glavom nakon što im je u požaru porodična kuća u značajnoj mjeri oštećena, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija.

Vlasnik kuće Muharem Ćejvanović ističe kako je do požara došlo usljed neispravnih elektroinstalacija, zbog čega se zapalio krov objekta, a vatra se potom proširila na ostatak kuće.

Prilikom gašenja vatrogasci su upotrijebili velike količine vode, koja je prodrla u niže spratove objekta, pa je boravak u samoj kući nemoguć u trenutnim uslovima. U njoj žive Muharemov otac, supruga, sin, kćerka i snaha, te samo pukom srećom niko od njih nije povrijeđen tokom požara. Ova porodica preživljava od skromnih primanja te nikako nisu u stanju da vlastitim sredstvima obnove ono što je vatra uništila, zbog čega su im u pomoć pritekli dobri ljudi.

Organizator humanitarne akcije je Organizacija Pomozi.ba, a procijenjeno je kako je neophodno nabaviti građevinski materijal u vrijednosti od oko 20.000 maraka, dok su se za njegovu ugradnju i rad na rekonstrukciji kuće dobrovoljno ponudili prijatelji porodice, komšije i drugi mještani.

Takođe, svi koji žele da finansijski pomognu porodici u nevolji mogu to učiniti pozivom na broj telefona 17012, a žiro računi za uplatu novca mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici pomenute humanitarne organizacije, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: