Bijeljina “teško diše”: U kovid bolnicama 110 pacijenata, tridesetak životno ugroženo

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama je 110 bolesnika, više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku, a među njima je tridesetak životno ugroženih.

Tokom jučerašnjeg dana evidentirano je 18 prijema, a na respiratoru je 15 oboljelih.

“Ponovo bilježimo rast prijema sa teškom kliničkom slikom, među kojima ima i mlađih osoba. Za sada imamo dovoljno kapaciteta, ali ukoliko se u narednom periodu bude povećavao broj hospitalizovanih, naši kapaciteti će biti iscrpljeni”, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi”. U posljednja 24 časa u Bijeljini je registrovana 51 osoba pozitivna na virus korona.

“Epidemiološka situacija je sve teža i prijeteća, a s obzirom na to da zimski period pogoduje širenju virusa, pridržavanje mjera zaštite mora biti krajnje disciplinovano i dosljedno. U vrijeme pandemije neophodna je potpuna odgovornost svakog pojedinca, vjerovanje ljekarima i zdravstvenim radnicima i neširenje neprovjerenih informacija. Samo zajedno možemo biti uspješni u borbi protiv virusa korona”, poručili su iz bolničkog Kriznog štaba.Ostavite komentar: