Besplatna preventivna kontrola tehničke ispravnosti vozila

BANJALUKA – Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) u ponedjeljak (15. jul 2019.) će u krugu Auto-moto društva (AMD) “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo besplatno preventivno kontrolisati tehničku ispravnost vozila na pokretnom tehničkom pregledu i time ozvaničiti početak ovogodišnje akcije “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite”.

Kako je saopšteno iz AMS RS, akcija će trajati do 20. jula ove godine na teritoriji Republike Srpske (RS) i sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, Auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS.

S obzirom na to da je počela sezona godišnjih odmora i da dolazi do povećanja mobilnosti na putevima, AMS RS sprovodi ovu aktivnost s ciljem da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju.

Ovim putem želi se skrenuti pažnja na očuvanje i održavanje karakteristika vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, nužnu efikasnost i ekonomičnost u transportu.

AMS RS sa svojim partnerima od 2003. godine sprovodi preventivnu aktivnost “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite”.

Vozači će osim na navedenim lokacijama svoja vozila moći pregledati i u AMD koja u svom sastavu imaju stanicu tehničkog pregleda u pomenutom periodu.

Raspored gradova, lokacija i termina provođenja aktivnosti, možete pogledati OVDJE

 

(BL PORTAL)Ostavite komentar: