Banjaluka: Ministarka Rešić razgovarala sa predstavnicama Kola srpskih sestara Republike Srpske

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, razgovarala je danas (23.5.2019.) sa predstavicama Kola srpskih sestara Republike Srpske.

Sastanak je upriličen uoči desetog, jubilanog Sabora ove humanitarne organizacije koji će biti održan u nedjelju, 26.05.2019. godine u Mrkonjić Gradu.

„Na godišnjem nivou grant za Kola srpskih sestara iznosi 70.000 KM i nastojaćemo da se to poboljša, obzirom da se konstantno povećava broj aplikanata. Projekti ove humanitarne organizacije su raznoliki i njihovi rezultati su vidljivi na terenu jer dospjevaju do najugroženijih kategorija građana. Njihov rad podržavamo i naša saradnja biće nastavljena“ poručila je ministarka Rešić i najavila da će polovinom kalendarske godine biti raspisan konkurs o dodjeli sredstava granta ovoj i ostalim humanitarnim organizacijama.

Jadranka Mijić, predsjednica Kola srpskih sestara Prijedor danas je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa resornim Ministarstvom i istakla da se priprema niz novih projekta u ovoj humanitarnoj organizaciji u gradu na Sani. ​​​​ 

Ostavite komentar: