Banjalučki Univerzitet na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Univerzitet u Banjoj Luci (UNIBL) predstavio se publici 14. Međunarodnog sajma obrazovanja ”Putokazi” koji se na Novosadskom sajmu održava od 07. do 09. marta 2019.godine.

Sajam je odlična prilika da se budući studenti upoznaju sa aktuelnim studijskim programima i uslovima upisa na Univerzitet u Banjoj Luci, kao i da dobiju odgovore na druga pitanja koja ih zanimaju u vezi sa studiranjem, u neposrednom razgovoru sa predstavnicima našeg univerziteta.

Tokom trajanja Sajma, posjetioci su imali priliku i da se upoznaju sa bogatom izdavačkom djelatnošću Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj Luci na Sajmu učestvuje prvi pit, a svoje učešće je uzeo u sklopu štanda Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Inače, štand je posjetila i dr Radmila Pejić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje RS, kao i prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku djelatnost,a koji su i otvorili Sajam.

Ovogodišnji sajam čini 80 učesnika, među kojima je 50 visokoobrazovanih institucija iz regiona i inostranstva, a cilj je promocija obrazovanja za sve uzraste i afirmacija doživotnog učenja. Sajam obrzovanja će biti zatvoren danas.

Paralelno sa Sajmom obrazovanja, u Novom Sadu održavaju se i Sajam knjiga, Izložba umetnosti, koji se održavaju od 05. do 11. marta 2019. godine.

 

Ostavite komentar: