Banjalučki Univerzitet licencira studijski program Mediteranska poljoprivreda

Univerzitet u Banjoj Luci pokrenuće postupak licenciranja studijskog programa Mediteranska poljoprivreda, odlučeno je to na sastanku rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milana Kulića i gradonačelnika Grada Trebinja Mirka Ćurića.

Kako je navedeno tokom sastanka održanog 2. jula 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sjedište studijskog programa Mediteranska poljoprivreda će biti u Trebinju, a djelovaće pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom javnih Univerziteta o formiranju ovog studijskog programa.
,,Očekujemo da prve studente na ovom studijskom programu upišemo u akademskoj 2021/2022. godini’’, kazao je rektor Gajanin.

Kako je dogovoreno tokom sastanka, Grad Trebinje će osigurati adekvatne prostorije za rad ovog studijskog programa, kao i za smještaj budućih studenata. Svakako je važno naglasiti i to da će nastavu na ovom studijskom programu izvoditi nastavnici i saradnici sa poljoprivrednih fakulteta dva javna Univerziteta iz Republike Srpske. Punu podršku svim aktivnostima koje se odnose na otvaranje studijskog programa Mediteranska poljoprivreda dao je tokom sastanka i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Sastanku su prisustvovali i prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Željko Vaško, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Marko Gutalj, v.d. dekana Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Tatjana Ždralić, prof. dr Vesna Milić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Darko Đogo.

 

(BL PORTAL)

 

 

Ostavite komentar: