Banjalučki inspektor optužen za nestanak Davidovih bokserica tužio Davora Dragičevića

Kriminalistički tehničar PU Banja Luka Zoran Bošnjak, koji je za jedno s zajedno s Mikicom Marijancem optužen za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi smrti Davida Dragičevića, podnio je tužbu protiv Davidovog oca Davora.

Kako je rekao Davor Dragičević, Bošnjak ga tuži za klevetu i traži naknadu za štetu u iznosu od 1.000 KM. Nije naveo detalje zbog kojih je odlučio da podigne ovu tužbu.

Na banjalučkom osnovnom sudu nedavno počeo postupak u kojem je Dragičevića tužio Đorđe Rađen, takođe za klevetu, ali on za razliku od Bošnjaka traži odštetu od 5.000 KM.

Podsjetimo, Bošnjak i njegov kolega terete se da su 25. marta 2018. godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića koje su nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta. Bošnjakov postupak je razdvojen u odnosu na Marijanca jer se nije pojavio na prvom ročištu, a njegov advokat je tvrdio da je bolestan. On se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv.

Dragičević je u obraćanju članovima grupe Pravda za Davida kazao kako još uvijek čekaju odluku Ustavnog sudu kojem su poslali apelaciju protiv odluke Tužilaštva RS o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića (bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS), Dubravka Kremenovića (inspektor) i Željka Karana (direktor Zavoda za sudsku medicinu RS) u predmetu “David Dragičević”.

“Imamo još puno posla. Dobili smo informaciju da će predmet ubistva Davida Dragičevića i organizovanog kriminala uskoro biti na Tužilaštvu BiH. Ne odustajemo”, poručio je Dragičević

 

Izvor:(Klix.ba)Ostavite komentar: