Apel za vozače: Zbog miniranja stijena obustava saobraćaja na dionoci puta Šipovo – Kupres

Na dionici puta od Šipova ka Kupresu i mjestu Novo Selo danas je planirana šestočasovna obustava saobraćaja zbog miniranja stijena, pa će na snazi biti izmijenjeni režim vožnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Od 10.00 do 16.00 časova na snazi će biti izmijenjeni režim vožnje, a postavljena je i privremena saobraćajna signalizacija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH  saobraćaj se jutros odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, posebno na dionicama sa sanacionim radovima.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Draksenić-Vrbaška, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Brčko-Bijeljina, Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan zbog sanacije klizišta, Dobro Polje–Jažići-Grajsoljci, Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča jedan i Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Jezero-Šipovo.

Do 15.00 časova, zbog deminiranja, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje u blizini samog graničnog prelaza “Hum”, na lokalitetu Vojkovići, putevima Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelu “Kalovita brda”, na magistralnom Ljubogošta-Pale, u tunelu Čeljigovići na putu Lapišnica-Ljubogošta, U tunelu “Ugar”, dionica puta Crna Rijeka-Ugar.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci. Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Kretanje vangabaritnog tereta planirano je na putnim pravcima Granični prelaz Vardište-Goražde-Ustikolina-Tjentište-Gacko-Zovi Do-Tunel Straževica do 20. oktobra, Stanić Rijeka-granica Karuše do 23. oktobra, Caparde-Granični prelaz Karakaj do 24. oktobra i Stanić Rijeka-Derventa do 25. oktobra. Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje za vozila čija masa prelazi 16 tona, a za teretna vozila preko 30 tona, na nadvožnjaku 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

U FBiH se izvode radovi na auto-putu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu “Čaklovići” saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela, a teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova sporije se saobraća na putnim pravcima Konjic-Jablanica u tunelu “Crnaja”, Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-LJubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Ostavite komentar: