AMS RS: Saobraćaj se odvija po mokrim i vlažnim kolovozima

19.03.2019. | 21:47

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja vozači se upozoravaju na raskvašen snijeg i poledicu na kolovozima, te se savjetuje sporija i opreznija vožnja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

FEDERACIJA BiH

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) i uspostavljeno je saobraćanje jednom trakom.

Na dionicama u višim predjelima, zbog povremenih sniježnih padavina, mjestimično ima raskvašenog snijega na kolovozima. U nižim predjelima, saobraća se po pretežno mokrom kolovozima, a na brojnim dionicama učestali su odroni.

Na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Više informacija o stanju na putevima RS i FBiH, te o stanju na graničnim prelazima, možete pogledati ovdje.

 

(BL PORTAL)