AMS RS: Postoji mogućnost urušavanje stabala i grana na kolovoz

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Zbog niskih temperatura, upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima.

U južnim i jugozapadnim krajevima Republike Srpske, zbog mjestimično jakih udara vjetra, vozačima skrećemo pažnju na moguća urušavanja stabala i polomljenih granja na kolovoz.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima iz AMS RS savjetujuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog vidljivih pukotina na kosinama usjeka i povećane opasnosti od novih odrona na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16, Karanovac–Crna Rijeka, u mjestu Dabrac. Saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac R-411 Srpske Toplice – Čađavica, preko Manjače.

 

FEDERACIJA BiH

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Gradiška, Brod, Donja Gradina i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim GP u BiH frekvencija vozila povremeno je pojačana, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Više informacija o stanju na putevima RS i FBiH, te o stanju na graničnim prelazima, možete pročitati ovdje.

 

 

Ostavite komentar: