AMS RS: Na većini puteva povoljni uslovi za vožnju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ uslovi za vožnju jutros su povoljni, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povodom održavanja penjačkog festivala u kanjonu Tijesno do 18. septembra od 11.00 do 11.45 časova biće obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka i preusmjeravan na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova, saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju na putevima Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Foča dva-Dragočava, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Ćesim-Pridvorci i Saračica-Čokorska Polja.

Režim saobraćaja izmijenjen je, zbog radova, u tunelu “Kalovita brda” na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u Čemernu na putu Brod na Drini dva-Vrba, Čeljigovićima na putu Lapišnica-LJubogošta i Stambolčić na putu Pale-Podgrab, Ugar na putu Crna Rijeka-Ugar.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Foča 2 – Dragočava izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena privremena signalizacija na magistralnom putu, dionica Kotor Varoš-Obodnik.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova u tunelu “Ugar”, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog deminerskih radova, do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja u Vojkovićima /Ravnogorska ulica/, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi su u toku u tunelu “Čaklovići” na putu Tuzla-Kalesija, zbog čega se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od sutra će se tokom dana saobraćati naizmjenično-jednom trakom. Od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na izlazu iz Gruda na magistralnom putu Grude-LJubuški, kao i u mjestu Cerovica na magistralnom putu Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Do 12. oktobra, granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži – Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

 

 

Ostavite komentar: