AMS RS: Kolovozi mokri i klizavi, magla smanjuje vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su većinom mokri i klizavi, a u višim planinskim predjelima pada snijeg i susnježica, pa vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju jer su kolovozi izrazito klizavi.

U kotlinama i uz riječne tokove kao i u višim predjelima vidljivost je djelimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja Male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je deminiranje na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod, zbog čega su najavljene privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice, dok je dionica Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, saobraća se jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i regulisan je privremenom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva /Put srpskih branilaca i 16. Krajiške narodno-oslobodilačke brigade u Banjaluci/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje pješačke staze, na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića.

Zbog radova usporeno se saobraća i na putu Teslić-Karuše, na području Federacije BiH.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva” na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici formiraju se duže kolone u oba smjera.

U toku je izgradnja kružnog toka na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, zbog čega se saobraća sporije.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima u Ključu i Јajcu, kao i na dionicama Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/ i Kladanj-Podpaklenik.

Kako se navodi u saopštenju, na graničnim prelazima u BIH jutros nema dužih zadržavanja.

 

Izvor.(SRNA)

 

Ostavite komentar: