Ambasadorka BIH u Grčkoj: Dva puta razmislite prije puta!

Ambasada BiH u Atini svakodnevno prima desetine upita naših državljana, kao i turističkih agencija, o detaljima odluka grčkih institucija kada je turizam u pitanju, te mogućnost ulaska u Grčku bez obaveznog karantina i testiranja na virus korona, ističe ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.


Državljanima BiH sugeriše i da „dva puta razmisle prije nego se odluče na turističko putovanje bilo gdje izvan svoje zemlje“.

Ona je, podsjećamo, nedavno dobila potvrdu iz grčkog Ministarstva turizma da će i državljani BiH moći da uđu u Grčku od 15. juna, kopnenim putem i avio-prevozom, bez ovih obaveza, ali ističe da i dalje ima mnogo nejasnoća i stvari na koje ni ambasada nema odgovor.
– To su pitanja oko nasumičnih testiranja i ko plaća to testiranje čija je cijena oko 150 evra, zatim gdje će turisti čekati rezultate testa, šta ako je test pozitivan, ko u tom slučaju snosi troškove hrane i lijekova za osobu koja se smješta u unaprijed određeni karantin. Karantinski smještaj finansira Grčka – navela je ambasadorka na svom Tviter nalogu.
Osim toga, ističe ona, troškovi bolničkog liječenja, ako do njega dođe, iznose 700 do 900 evra po danu.
– Bez namjere da budem tendenciozna, svjesna da je svima potreban predah nakon teškog perioda koji je iza nas, želim da sugerišem našim državljanima da dva puta razmisle prije nego se odluče na putovanje. Svi treba da smo svjesni da sami moramo snositi posljedice ukoliko dođe do neželjenih siutacija. Želim da vjerujem da su bolja i ljepša vremena ispred nas i da će biti još puno prilika za odmor i putovanja – navodi Milica Ristović Krstić.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: