Ambasador BiH u S. Makedoniji uručio donaciju: Poklon od heroja iz Skoplja za heroje u UKC RS

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović danas je uručio donaciju koja sadrži 400 vizira, prof. dr Vladi Đajiću, generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, saopšteno je iz ove ustanove.

Radi se o gestu prijateljstva i podrške medicinskih radnika Skoplja koji su posredstvom Ambasade BiH u Sjevernoj Makedoniji poslali donaciju kolegama u UKC RS-u koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa već više od godinu dana.

Prilikom primopredaje donacije Jaćimović je rekao da je riječ o malom znaku pažnje i uvažavanja od strane medicinskih radnika i ljekara iz Skoplja za medicinske radnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

“Ovo je poklon od heroja iz Skoplja za heroje u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Tokom proteklog perioda Republika Sjeverna Makedonija uputila više donacija prema Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i to u periodu kada su u Republici Srpskoj bili zemljotresi, tj. uručena je finansijska pomoć Kostajnici i Kozarskoj Dubici od strane Grada Skoplja i Vlade Republike Sjeverne Makedonije, uručena je pomoć Udruženju mladih “Fokus“ iz Kozarske Dubice, kao i pomoć za obnavljanje jedne porodične kuće itd. Danas je planirano da se uruče dva prečišivača vazduha za dva vrtića u Kozarskoj Dubici”, istakao je Jaćimović.

Vlado Đajić, generalni direkor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od srca se zahvalio kolegama ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima iz Skoplja kao i Ambasadi BiH u našoj bratskoj zemlji na donaciji u medicinskoj opremi.

“Najvažnije od svega je pokazati jedinstvo u borbi protiv korona virusa koja je zadesila čitav svijet, a da su upravo to uradile kolege iz Skoplja. Više od donacije znači solidarnost medicinskih radnika koja je najveći podstrek da se izborimo sa ovom pošasti”, rekao je Đajić.

Ostavite komentar: