Akcija poribljavanja: U rijeku Sanu pušteno 300 kilograma šarana

U prvoj ovogodišnjoj akciji poribljavanja u rijeku Sanu kod Novog Grada danas je pušteno 300 kilograma šarana.

Predsjednik Sportskog ribolovnog udruženja Novi Grad Edib DŽaferbegović rekao je da je u Sanu puštena krupnija riba, težine jednog do tri kilograma.

“Ovo je prva akcija, slijedi poribljavanje potoka sa 16.000 do 17.000 komada potočne pastrmke. Osim toga, potočna pastrmka biće puštena i u rijeku Unu u gradskom dijelu. Nakon toga, na jesen biće ponovljeno poribljavanje na svim ovim lokacijama”, rekao je DŽaferbegović Srni.

НОВИ ГРАД, 9. АПРИЛА /СРНА/ – У првој овогодишњој акцији порибљавања у ријеку Сану код Новог Града данас је пуштено 300 килограма шарана.

DŽaferbegović je rekao da Sportsko ribolovno udruženje gazduje sa 186 kilometara vodotokova, te da ima obavezu njihovog održavanja.

“Cilj nam je da se očuvaju naši vodotoci i vrati život u njih. Iako u našim vodotocima obitava oko 95 odsto slatkovodnih riba, poribljavamo pastrmkom i šaranom jer su to jedine vrste ribe koje se kod nas mogu nabaviti sa odgovarajućom dokumentacijom”, rekao je DŽaferbegović.

On je rekao da je planirano da se na rijeci Sani napravi državna staza za plovak, a na rijeci Sani staza za mušičarenje.

Prema njegovim riječima, na sjednici Skupštine Udruženja odlučeno je da se formira sekcija za plovak i sekcija za mušičarenje kako bi članovi aktivno učestvovali na svim predstojećim takmičenjima.

On je rekao da će članovi Sportskog ribolovnog udruženja nastaviti akcije čišćenja i uređenja obala rijeka.

 

 

Ostavite komentar: