Zlatnik za prvorođenu bebu u Prijedoru u 2022. godine

01.01.2022. | 17:14

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević danas je u prijedorskom porodilištu darivao prvu bebu rođenu u 2022. godini, a riječ je o dječaku koji je treće dijete majke Sandre Končar.

“Prvi kalendarski dan u godini rezervisan je za posjetu bolnici, gdje želimo da ispred Gradske uprave darujemo zlatnikom majku i prvu bebu rođenu u novoj godini”, rekao je Kovačević.

On kaže da će Gradska uprava i ubuduće podržavati sve majke koje budu rađale, te da je Grad odredio određenu sumu kojom podržava natalitet.

“Moramo i ubuduće razmiljšati o tome jer je to pitanje opstanka svih nas i učiniti sve što možemo da na tom polju budemo što bolji”, poručio je Kovačević.

Duško Erceg, ginekolog u Bolnici “Mladen Stojanović”, potvrdio je da je prva beba rođena danas u 11.50 časova, da je porođaj prošao uredno, te da je dječak težak 3.500 grama i dug 52 centimetra.

On je izrazio nadu da će ove godine biti još veći broj porođaja nego prethodne kada ih je bilo 691, odnosno 701 beba jer je bilo deset blizanačkih trudnoća.

“To je povećanje za 36 porođaja u odnosu na 2020. godinu, što je povećanje za pet odsto i nadamo se da će se nastaviti ta tendencija rasta”, rekao je Erceg.

On je napomenuo da se tokom 2021. godine u ovom porodilištu počelo sa epiduralnom anestezijom.