2020. nas “lagano napušta”: Evo kakvo vrijeme nas čeka u BiH do kraja godine

14.12.2020. | 13:28

Na prostoru Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice preovladavaće stabilno, djelimično sunčano i za ovo doba godine nešto toplije.

Više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini i na planinama.

U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne izvjesna je dugotrajna magla sa slabim mrazom u jutarnjim satima, ponegdje i tokom dana.

Kako je navedeno u saoopštenju, jutarnje temperature vazduha u sjevernijim dijelovima variraće od minus tri do dva stepena , na jugu zemlje od dva do sedam stepeni. Maksimalne dnevne temperature na sjeveru variraće između pet i 11 stepeni, u Hercegovini do 13.

“Prema raspoloživim sinoptičkim proračunima i početkom sljedeće sedmice (21.12.) prognozira se suvo, stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru je moguća slaba magla. Od (24.12.) u Hercegovini i zapadnim dijelovima prognozira se povremena slaba kiša. Veće količine padavina moguće su od (27.12.).

Minimalne temperature variraće između dva i sedam stepeni na sjeveru, do 10 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između sedam i 12 na sjeveru, do 14 stepeni na jugu, saopštili su meteorolozi, piše N1.

Oznake: Kraj godine, Vrijeme