Јugović: Slavko Јovičić ostaće upamćen kao veliki patriota

10.02.2022. | 22:43

Načelnik opštine Pale Boško Јugović uputio je telegram saučešća porodici Slavka Јovičića Slavuja, ističući da će on ostati upamćen kao veliki patriota i nepokolebljivi borac za pravdu, koji je i ličnu golgotu u sarajevskim ratnim logorima stavio u službu borbe za istinu o stradanju Srba.

– U ime opštine Pale i u lično ime porodici Slavka izražavam iskreno saučešće, pridružujući se molitvama da im Bog podari strpljenja i snage da prebrode ove teške trenutke. Odlazak našeg Slavuja veliki je gubitak za njegovu porodicu, koja je ostala bez čestitog i uzornog domaćina, brižnog supruga i oca, kao i za njegove brojne prijatelje – naveo je Јugović u telegramu saučešća.

On je rekao da Јovičićeva smrt gubitak i za lokalnu zajednicu u kojoj živio u poratnom periodu, ali i Republiku Srpsku u cjelini.

Načelnik opštine Pale rekao je da će građani Pala pamtiti Slavuja i po onim osobinama koje su ga svima predstavljale kao otvorenog i komunikativnog, prema svima prijateljski nastrojenog čovjeka, čiju veselu prirodu nisu nadjačale ni sve muke i nedaće kroz koje je prošao.

– Počivaj u miru, Slavko – naveo je Јugović u telegramu saučešća.

Bivši poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i nekadašnji zatočenik u sarajevskim logorima smrti Slavko Јovičić Slavuj preminuo je danas u 69. godini.