Zvoni „Plavi telefon“! Savjetodavna linija u Banjaluci produžila rok za prijavu za volonterski rad

Besplatna anonimna savjetodavna linija „Plavi telefon“ produžila je rok za prijavu novih savjetnika i volontera do 29. novembra. 2021. godine.

Iz ove savjetodavne linije poručuju da se za volonterski rad mogu prijaviti osobe koje su starije od 19 godina, žele pomoći i biti podrška djeci i odraslim osobama koristeći empatiju i stečena znanja, osobe koje su odgovorne i motivisane za građenje sebe kao ličnosti, trenutno borave u Banjaluci, i mogu posvetiti minimalno 4 sata sedmično volontiranju na liniji.

“Nakon što zaprimimo tvoju prijavu, bićeš pozvan na intervju, a svi koji zadovolje uslove na intervjuu prolazi kroz 40 sati obuke za rad na savjetodavnoj liniji”, rekli su oni.

Dodali su da volonteri kroz ovo iskustvo mogu da očekuju obuku iz oblasti telefonskog i chat savjetovanja, edukaciju o vrstama nasilja i zlostavljanja djece, sertifikovani asertivni trening, redovne grupne i individualne supervizije, mentorstvo i pomoć prilikom volontiranja. Takođe će savladati vještine kontinuirano učenje i usavršavanje i dobiti potvrdu o obavljenom volontiranju, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: