Zvaničnici Srpske čestitaju Dan grada: Podrška realizaciji svih projekata u Banjaluci

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Banjalučanima Dana grada, 22. aprila, i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, te poručio da će Vlada nastaviti da pruža podršku realizaciji svih projekata koji su od značaja za kvalitetniji život stanovnika Banjaluke i Republike Srpske u cjelini.

“Obilježavajući jedan od najvažnijih datuma u istoriji Banjaluke, dan oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu, sa zahvalnošću i dužnim poštovanjem odajemo počast njenim oslobodiocima, borcima NOR-a, koji su položili živote u borbi protiv najvećeg zla u istoriji civilizacije i za slobodu svih nas”, navodi se u čestitki Viškovića građanima Banjaluke i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.
Višković je u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, čestitao i predsjedniku Skupštine grada Mladenu Iliću, odbornicima i zaposlenima u Gradskoj upravi.

“Sa željom da Banjaluka nastavi da se intenzivno razvija kao moderan evropski grad i administrativni, privredni, univerzitetski, kulturni i sportski centar Republike Srpske, Vlada će nastaviti, kao i do sada, da pruža podršku realizaciji svih projekata, koji su od značaja za kvalitetniji život njenih stanovnika i Srpske u cjelini”, naveo je Višković u čestitki.
I srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima i rukovodstvu Banjaluke povodom 22. aprila – Dana grada, ističući da je Banjaluka danas moderan evropski grad koji je postao prepoznatljiv u regionu i svijetu.
Dodik je naglasio da se Banjaluka u kontinuitetu razvijala i postala administrativni, politički, univerzitetski i kulturni centar Republike Srpske na veliku radost svih njenih stanovnika i turista koji dolaze u posjetu Banjaluci, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. On je najavio da će Banjaluka u narednom periodu, uz maksimalnu podršku republičkih institucija, nastaviti da se razvija i gradi kako bi izrasla u još urbaniju, savremeniju i ljepšu lokalnu zajednicu.

“Pred nama je niz kapitalnih projekata u Banjaluci koje moramo da završimo, ali i da započnemo nove. U svemu tome neće izostati podrška republičkih institucija koje su i do sada davale svoj maksimum da bi Banjaluka danas bila moderan grad”, istakao je Dodik.

On je poželio srećan Dan grada sa željom da svi zajedno nastave da grade i razvijaju Banjaluku na dobrobit njenih stanovnika, ali i cijele Republike Srpske.

Ostavite komentar: