Značajan jubilej: Banjaluka domaćin 20. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci

Dvadeseti jubilarni Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci, koji je organizovan povodom Svjetskog dana lica sa invaliditetom okupio je u našem gradu ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

Riječ je o  turniru koji Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“ uspješno organizuje 20. put za redom, a ovogodišnji turnir otvorio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Moje najveće poštovanje prema ljudima koji su svoje životne izazove pretvorili u životne prednosti! Uključili se u sport, motivisali druge sa istim izazovima da se okrenu ka sportu i postali veliki šampioni u sjedećoj odbojci za invalide – poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je čestitao organizatorima ovaj značajan jubilej, naglasivši da je izuzetno ponosan što je organizacija turnira iz godine u godinu na sve većem nivou i da je to rezultat velikog truda i rada Odbojkaškog kluba invalida „Banja Luka“.

– Hvala ovom klubu, koji po dvadeseti put organizuje ovaj turnir i okuplja naše prijatelje širom regiona, a mi smo u to ime osnažili našu podršku prema Odbojkaškom klubu invalida “Banja Luka” – zaključio je on.

Inače, sa svojom dugogodišnjom tradicijom „Banja Luka Open“ postao jedan od boljih turnira u sportovima lica sa invaliditetom i nalazi se u zvaničnom kalendaru Svjetske i Evropske asocijacije sjedeće odbojke.

Zbog izuzetnog značaja organizacije ovakvih sportskih manifestacija, kao i sporta lica sa invaliditetom u cjelosti, Grad Banja Luka godinama sufinansira organizaciju Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci.

Takođe treba napomenuti da je Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“ u protekle 22 godine postojanja i rada izrastao u jedan od najboljih, najorganizovanijih i najuspiješnijih sportskih kolektiva u sportu lica sa invaliditetom, kako u Republici Srpskoj, tako i u regionu.

Ostavite komentar: