Završeni skoro svi radovi: Ubrzo u funkciji nova saobraćajnica koja povezuje Lauš i Paprikovac FOTO

Nova saobraćajnica koja povezuje Lauš i Paprikovac uskoro bi trebala biti puštena u funkciju.

Projekat je vrijedan 2,7 miliona KM, a prema objavi na Fejsbuk profilu gradonačelnika Igora Radojičića radovi se privode kraju.

“Spremno za puštanje u saobraćaj: završeni skoro svi radovi na saobraćajnici Lauš – Paprikovac i kružni tok na uklapanju s Ulicom Jovana Raškovića”, navedeno je u objavi gradonačelnika Radojičića.

Izgradnja ove saobraćajnice je zbog konfiguracije terena jedan od najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Nova saobraćajnica duga je 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom.

Spremno za puštanje u saobraćaj: završeni skoro svi radovi na saobraćajnici Lauš – Paprikovac i kružni tok na uklapanju s Ulicom Jovana Raškovića.

Gepostet von Igor Radojičić am Samstag, 5. September 2020

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banjaluka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

Uporedo sa izgradnjom „paralele“ u pripremi je i nova linija javnog prevoza koja će saobraćati preko novoizgrađene saobraćajnice i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

Radi se o novoj liniji „Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija br. 7“.

Ostavite komentar: