Završena sanacija pasarele na Starčevici: Tokom vikenda uklanjanje privremenog pješačkog prelaza

08.09.2023. | 11:13

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve obavještavaju sugrađane da će nakon okončane sanacije pješačke pasarele na Bulevaru Desanke Maksimović u naselju Starčevica, čime su sada stvoreni uslovi za nesmetano i bezbjedno kretanje pješaka, u toku vikenda biti uklonjen privremeno obilježen pješački prelaz u neposrednoj blizini ove pasarele.

Pozvali su učesnike u saobraćaju, posebno učenike Osnovne škole „Branko Radičević“ – da obrate pažnju i prilikom prelaska Bulevara Desanke Maksimović koriste isključivo pasarelu.

-Kako bi se navedene aktivnosti sprovele što bezbjednije, na zahtjev Odjeljenja za saobraćaj i puteve, od ponedjeljka, 11. septembra na navedenoj aktivnosti podršku će dati i pripadnici Policijske uprave Banja Luka, sa pojačanim kontrolama, koja će dodatno upozoravati učesnike u saobraćaju da za prelaz koriste isključivo pješačku pasarelu – kazali su iz resornog odjeljenja.

Osim navedenog, kako su naveli – imajući u vidu da proces odustajanja od pojedinih navika u saobraćaju nije jednostavan, u cilju održavanja bezbjednosti saobraćaja na navedenoj lokaciji će uz adekvatnu signalizaciju i dalje ostati vertikalna izbočina („ležeći policajac“). O aktivnosti uklanjanja „ležećeg policajca“, javnost će naknadno biti obaviještena.