Završen veliki rezervoar na Krčmaricama, nastavak radova na vodovodnom sistemu

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, završen je rezervoar IV visinske zone u naselju Česma iznad Krčmarica, čijom izgradnjom su stvoreni uslovi za snabdijevanje viših dijelova Česme.

-Završena je faza izgradnje novog velikog rezervoara četvrte visinske zone na najvišoj koti na Krčmaricama sa dvije komore kapaciteta po 250 kubnih metara, što je jedna od najvažnijih pretpostavki za veliki vodovodni sistem Česme tri i četiri. O tom se vodosistemu govori jako dugo, a sada smo u fazi realizacije od kojih je ova, vrijedna više od 500.000 KM, završena – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas obišao ovo gradilište. Radove je uspješno izvelo preduzeće „Niskogradnja“.

Kako je naglasio, za ovu godinu planirano je i već odobreno kroz aranžman sa EBRD-om još dva miliona KM za nastavak radova na ovom vodovodnom sistemu.

-Sljedeće što treba da radimo jeste jedan rezervoar na Česmi tri, pumpne stanice, potisni i dovodni cjevovodi s ciljem da, ukoliko završimo pregovore sa EBRD-om u prvoj sedmici jula u vezi sa tim aranžamanom, već ovog ljeta imamo izvođača za nastavak radova. Dakle, cilj nam je da kroz ova sredstva obezbijedimo ove godine potpuni završetak radova na Česmi tri i četiri – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević izrazio je zadovoljstvo što je ovaj dugo očekivani posao krenuo da se realizuje.

-Zahvalnost mještana je velika gradonačelniku i Gradskoj upravi na ovome što se radi a što smo čekali nekoliko decenija. Kada projekat u potpunosti bude završen, vodu će dobiti oko tri hiljade stanovnika ovog dijela Česme, plus dio Priječana i dijela Laktaša – rekao je Maličević.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: