Završen sastanak u Banjaluci: Stanivuković razočaran

Završen je sastanak predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića sa gradonačelnikom Draško Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora i šefova klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu. Stanivuković je nakon sastanka rekao da je “Kao čovjek poražen”.

Stanivuković kaže da je ponudio maksimum, ali da od Banjaluke traže i ono što nema.
“Ja sam kao čovjek poražen. To je moje jedino mišljenje o današnjem sastanku. Kikoću se i smiju, a kao brinu o ljudima”, kazao je Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka.
Dodao je se osjeća kao beznadežan slučaj, jer se od Banjaluke traži nešto što nema.
“Postave se prema vama zahtjevi, a neko istrajava na četiri miliona KM pomoći nekim ustanovama, a mi tih sredstava nemamo”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke smatra da je jedino rješenje u ovakvoj situaciji da Gradska uprava dostavi prijedlog budžeta u ponedjeljak, 5. aprila, onakav kakav smatra da treba biti najbolji.
“Odbornici iz skupštinske većine imaju pravo na svoje amandmane i neka ih postave kako god misle da treba. Legitimno je pravo Skupštine grada Banjaluka da uzme sve te amandmane i da imamo budžet i da bar nešto krene teći”, istakao je Stanivuković i dodao da će svako jednog dana odgovarati pred narodom.
Stanivuković tvrdi da se sada u budžetu grada Banjaluka prvi put traži nešto što se 20 godina nije tražilo, ističući da skupštinska većina to postavlja kao uslov za postizanje dogovora o prijedlogu gradskog budžeta za ovu godinu.
“Mi smo ponudili maksimalno što je moguće za prijedliog budžeta. Neko je to odbio i sada kaže – `Ponudite ponovo novi prijedlog budžeta`. Imate grad Banjaluku koji ne funkcioniše i javni prevoz pred kolapsom”, rekao je Stanivuković.

Ostavite komentar: