Završen projekat: “Likovima iz bajki kroz emocionalni razvoj djeteta”

Uz podršku Grada Banjaluke, uspješno je završen projekat Udruženja za promociju kulture i obrazovanja djece i mladih “Mudro slovo” pod nazivom “Likovima iz bajki kroz emocionalni razvoj djeteta”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Projektom je bilo obuhvaćeno deset banjalučkih predškolskih ustanova za djecu, i to: “Neven“, “Dora“, “Kolibri“, “Kolibri 2“, “Naša djeca“, “Neven”, “Bubamara”, “Radost“, “Anđelak“ i “Plavi čuperak“.

Kako navode iz Udruženja, cilj projekta je da se predstavom “Vrijeme za bajku“ napravi blagotvoran učinak na djetetovu emocionalnu ravnotežu, kao i da mu se pomogne u suočavanju sa strahovima kako bi što bezbolnije ušao u svijet odraslih.

Iz Udruženja dodaju da osim ovog socio-emocionalnog aspekta, projekat sadrži i grafomotorički, matematički i praktični dio koji se realizovao kroz specijaliovane radionice poslije prikazane predstave.

“Dobri, mudri, neustrašivi likovi iz bajki, koji posjeduju supermoći i mogu riješiti svaki problem, bore se i pobjeđuju u teškim situacijama postaju uzor djetetu i kao takvi hrabre i uče dijete da se i samo bori sa izazovima koji ga očekuju tokom života”, saopštili su iz Udruženja, te dodali da u svim predškolskim ustanovama, projekat prihvaćen sa oduševljenjem kako kod djece, tako i kod vaspitača.

U realizaciji projekta, učestvovali su glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske – Saša Terzić i Dragana Ilić, kao i glumci Disovog pozorišta mladih – Filip Ignjatić i Kristina Čulić, a voditeljka programa bila je prof. Zorica Čulić.

Ostavite komentar: