„Zaštitimo našu budućnost“: Grad Banjaluka donirao opremu UKC-u Srpske

Predstavnici Grada Banjaluke na čelu sa savjetnicom gradonačelnika za društvene djelatnosti Miladom Šukalo uručili su medicinsku opremu Univerzitesko-kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave. 

U okviru projekta „Zaštitimo našu budućnost“, koji je realizovan uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP, Grad Banjaluka donirao je opremu, za potrebe unapređenja rada Klinike za ginekologiju i akušerstvo, u vrijednosti od 22.000 KM.
Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika kazala je da je veoma ponosna na realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta koji je sproveden u saradnji sa UNDP-om.
“Grad Banjaluka će i dalje nastaviti dobru saradnju sa ljekarima UKC-a i Pedijatrijskim odjeljenjem, kako bi pomogli našim građanima i pacijentima, a posebno najmlađim”, istakla je Šukalo.

Doktor Ljubo Višekruna, pedijatar-neonatolog u UKC-u Republike Srpske zahvalio se na donaciji dva bilirubinometra, koji će omogućiti da se ubuduće bebama ne mora vaditi krv za potrebe mjerenja vrijednosti bilirubina, te na ostaloj opremi koja će biti od koristi našim najmlađim sugrađanima.
Doktor Slobodan Hajder zahvalio se Gradu Banjaluci i UNDP-u na donaciji medicinske opreme, koja je od strane ljekara pomenute klinike targetirana kao najpotrebnija u ovom trenutku.

Ostavite komentar: