Žalbe građana “urodile plodom”: Sanirana deponija u Vrbanji FOTO

U Banjaluci je danas sanirana deponija na putu prema banjalučkom naselju Vrbanja, na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, kod preduzeća “Torineks”.

“Nakon velikog broja žalbi građana na nepropisno odlaganje otpada od fizičkih, a naročito pravnih lica koja u noćnim časovima dovoze različit otpad i odlažu ga pored kontejnera na ovoj lokaciji, uklonili smo veliki kontejner i uredili cijeli prostor”, ističu iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Iz resornog odjeljenja navode da je saniran i dio javne zelene površine i postavljene žardinjere sa cvijećem, nakon čega će biti uređen travnjak i zasađene nove sadnice u toku jeseni. Na ovoj lokaciji postavljen je i video-nadzor, da bi bilo spriječeno dalje odlaganje otpada.

“Na ovoj lokaciji je i ranije bila postavljena mobilna kamera koja je zabilježila veći broj prekršaja, te su snimljeni građani, ali i preduzeća koja su gomilala otpad zbog čega je stvarana deponija”, napominju iz resornog odjeljenja.

Prethodno je uređena i divlja deponije u Ulici Ivana Gorana Kovačića nastala usljed nepropisnog odlaganja i gomilanja smeća.

Ostavite komentar: