Zakup po posebnim uslovima: Grad dodjeljuje prostore za tri udruženja građana

Grad će dodijeliti poslovni prostor za tri udruženja građana, za šta su odluke o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima usvojene na posljednjoj sjednici Skupštine Grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema tim odlukama, Bokserskom klubu “Slavija 1961” Banja Luka dodjeljuje se prostor u objektu javnog skloništa “Centar 1” u Ulici Sime Šolaje bb.

Kako su naveli iz ove sportske organizacije u zahtjevu za dodjelu prostora, teže da vrate stari sjaj olimpijskom boksu u Banjoj Luci, kako bi naredni naraštaji mogli ići stopama velikana ovog sporta poput Beneša, Batara i drugih.

Na istoj sjednici, donesena je odluka da se Radio klubu “Nikola Tesla” iz Banje Luke dodijeli u zakup pod posebnim uslovima prostor u Motikama, u Ilindanskoj ulici, ukupne površine 109,48 kvadrata.

U obrazloženju, navedeno je da je udruženje osnovano 1946. godine, te ocijenjeno da se može odobriti njihov zahtjev s obzirom na djelatnost kojom se bave i na to da se njihovi kapaciteti mogu staviti na raspolaganje sistemu civilne zaštite i spasavanja u slučaju proglašenja elementarne nepogode.

Donesenom odlukom na posljednjoj sjednici Skupštine Grada, dodjeljuje se prostor u Krfskoj ulici broj 84 – Udruženju privatnih zdravstvenih ustanova, kao prvom i jedinom druženju tog tipa na području Banjaluke.

Ostavite komentar: