Zaigrali i mladi političari! Basket okupio ekipe iz šest stranaka u Banjaluci

Gradski odbor Ujedinjene Srpske Banjaluka danas je organizovao turnir u basketu, koji je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, okupio ekipe iz šest političkih partija.

Predsjednik mladih Ujedinjene Srpske Mile Aljetić rekao je da je glavna poruka turnira da se mladi mogu i smiju sukobljavati samo na sportskim terenima i oko ideja.

“Mladi Ujedinjene Srpske, ali i drugih političkih partija, predstavljaju sadašnjost i budućnost političke scene Republike Srpske i treba da daju doprinos afirmaciji ustavno-pravnog položaja Srpske”, rekao je Aljetić.

On je naveo da je ovo četvrti po redu turnir u basketu, te da, osim iz Ujedinjene Srpske, učestvuju i takmičari iz SNSD-a, Demosa, SP-a, SPS-a i PDP-a, kao i basketaši iz grada koji su izrazili želju da se takmiče.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je otvorio turnir, istakao je značaj ovog događaja, koji šalje poruke saradnje, uvažavanja, a ne ružnih riječi.

“Takmičenje na sportskim terenima treba da bude fer-plej, koji treba da se prenese i na republički teren”, rekao je Stevandić i dodao da je, pored zajedničkom učešća u sportu, zajednička briga za interese Republike Srpske.

Miloš Radaković, koji predstavlja ekipu SNSD-a, rekao je da svake godine rado učestvuje u ovom turniru, koji okuplja mlade i u prvi plan stavlja važne životne vrijednosti – kao što je sport i zdrav način života.

Dojčinović Sanjin, predstavnik ekipe PDP-a, smatra da bi trebalo organizovati više sličnih turnira, koji promovišu sport, omladinu, druženje i pozitivne stvari među mladima.

Ostavite komentar: