Za sigurniji saobraćaj: Počinje obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u Banjaluci

Sljedeće sedmice počinje redovno obilježavanje horizontalane saobraćajne signalizacije na ulicama na području Banje Luke, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Dinamika ovih aktivnosti biće prilagođena i usklađena sa akcijom proljećnjeg uređenja grada, pa će obilježavanje početi na području Starčevice”, poručeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Iz Odjeljenja napominju da će se uporedo sa radovima na Starčevici, zavisno od vremenskih prilika, vršiti i obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u ulicama u kojima je  već izvršeno čišćenje, pranje i sanacija udarnih rupa, odnosno u centralnom gradskom području, Rosuljama, Novoj Varoši, Boriku i Obilićevu.

“Kako bi obezbijedili trajnost oznaka, ove godine će se na pojedinim lokacijama – kao što su zone škola, te zone sa većim brojem učesnika u saobraćaju, za obilježavanje horizontalne signalizacije primjenjivati dvokomponentna hladna plastika”, ističu u Odjeljenju.

Oni su takođe rekli da će se, s ciljem povećanja bezbjednosti  biciklističkog saobraćaja, vršiti i obilježavanje biciklističkih staza i prelaza, jer kako su pojasnili dolaskom ljepšeg vremena povećan je i broja biciklista u gradu.

Iz resornog Odjeljenja napominju da će se, zbog nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, te izbjegavanja većih gužvi u saobraćaju, a sve u cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg izvođenja predmetnih radova, obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije izvoditi u poslijepodnevnim i noćnim časovima.

Ostavite komentar: