Za njim se svi okreću, a od cijene boli glava: Moćni Ferrari Spider u ponudi i u Banjaluci

02.08.2022. | 14:32

U ponudi jednog banjalučke auto kuće našao se ni manje ni više nego luksuzni Ferarijev model „Spider“. Performantni sportski izgled i upečatljiva crvena boja kao iz najpoznatijih svjetskih filmova, privlače pažnju kako na online oglasu, tako i uživo, gdje god da se ovaj automobil pojavi u Banjaluci.

„Vidio sam ga ispred Palasa u Banjaluci. Nema čovjeka da se nije okrenuo za njim, ekstra auto“, oduševljeno je prokomentarisao jedan od čitalaca oglasa na OLX portalu.

Drugi korisnici, pored oduševljenja izgledom i performansama ovog modela ističu i to da ga samo mogu posmatrati.

„Da makar uživamo na slikama. Svaka čast i sretno u prodaji“, kratko je dodao još jedan čitalac.

Da su ovakvi modeli rijetkost kod nas, kao i da su njihovo „prirodno stanište“ piste Monaka i Švajcarske, svjedoči i stanje na najpopularnijoj internet pijaci u BiH, gdje su trenutno na prodaji samo tri Ferarijeva automobila, a ovaj „Spider“ je jedini ovakav model koji traži novog vlasnika.

Ipak, novi vlasnik može da bude svako ko je u mogućnosti da izdvoji oko 400 hiljada maraka, kolika je okvirna cijena ovog modela, potvrđeno je za BL portal iz auto kuće „GTauto“, koja prodaje pomenuti automobil.

U ovoj auto kući dodaju i da postoji klijentela u Bosni i Hercegovini za luksuzne automobile ovog nivoa i cijene, kao i da ovo nije prvi ovakav model koji im se našao u ponudi.

„U Banjaluci i nema toliko klijenata, međutim, situacija na nivou čitave Bosne i Hercegovine je drugačija i ovi automobili se prodaju“, potvrdili su iz ove auto kuće.

Dakle, onaj ko je u mogućnosti da pazari ovu „crvenu zvijer“, pored jedinstvenog modela za naše tržište i zagarantovanog privlačenja pogleda i pažnje, ispod poklopca motora dobiće i pogonski sklop od čak 670 konjskih snaga. Pomenuta snaga omogućiće srećnom vlasniku da uživa u velikim brzinama, jer maksimalno ubrzanje iznosi 320 kilometara na čas, dok od nule do stotke ubrzava za samo tri sekunde.

Ipak ovaj „Spider“, iako je 2017. godište, nije do sada privlačio previše pogleda znatiželjnih ljubitelja sportskih automobila, niti je mnogo „divljao“ putevima, jer na njegovom satu stoji brojka od samo šest hiljada pređenih kilometara. Reklo bi se da je „kao nov“.

Srđan Banović, BL portal