Za mjesec dana 89 požara na području Banjaluke

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u mjesecu martu 2019. godine, u saradnji sa nadležnim vatrogasnim službama postupili su po 89 prijava građana da je došlo do požara gdje je vatra u 58 slučaja zahvatila šumski kompleks, korov, nisko rastinje, suvu travu i u 31 slučaj objekte.

Požari su lokalizovani, četiri lica su zadobila povrede, a izvršenim uviđajem konstatovano je da su izazvani nemarnim ponašanjem i da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Policijska uprava Banjaluka, s obzirom na trenutne temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, apeluje na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru unutar ili u blizini šumskih kompleksai zasada ili na mjestima gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske životei imovinu građana.

Podsjećamo građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

Policijska uprava Banjaluka će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

 

Ostavite komentar: